Ispred Medzlisa Zvornik, grupa imama (Meho ef. Hasanovic, imam dzemata Godus, Zijad ef. Hasanovic, imam dzemata Djulici, Ahmed ef. Memic, imam dzemata Kozluk) zajedno sa glavnim imamom (Haris ef. Mustajbasic), posjetili su Medzlis IZ Prijedor, gdje su sa glavnim imamom (Merzuk ef. Hadzirusidovic) i uposlenicima Medzlisa razgovarali o stanju na tom podrucju. Zajedno su obisli najvecu masovnu grobnicu “Tomasica”, gdje im je glavni imam u ulozi domcina objasnio pojedinosti vezane za spomenutu grobnicu.  Ovo je ujedno i bio glavni razlog posjete ovom dijelu BiH, s obzirom da je i Medzlis Zvornik pretrpio slicnu sudbinu u protekloj Agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Potom su u prostorijama Medzlisa razmijenili prigodne hedije.

Nakon toga krenuli su put Korarca, gdje su takodjer posjetili glavnog imama Medzlisa IZ Kozarac (Amir ef.  Mahic) sa kojim su takodjer obavili razgovor o stanju Bosnjaka na podrucju Kozarca. Zatim su zajedno obisli centralno sehidsko obiljezje “Kamicani” koje se nalazi u istoimenom dzematu na putu iz Prijedora prema Banja Luci.

U nastavku Vam donosimo nekoliko fotografija sa ovog jednodnevnog putovanja.


TOMASICA - najveca masovna grobnica u BiH...
Medzlis IZ PRIJEDOR

Dzamija u dzematu DONJA PUHARSKA

alt


Medzlis IZ KOZARAC

altalt

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062