Bogougodnik, pobožni mistik, čovjek iz naroda bio je šejh Hasan Kaimija. Ovogodišnja Manifestacija je imala moto “Kaimijini nasljednici”. Jedan od njih je bio i Mehmed ef. Hafizović. Dugogodišnji imam u Malom Zvorniku i šejh u cijelom Podrinju. Njegovi učenici su sagradili tekiju u Kraljevićima i dali joj ime “Šejh h. Mehmed ef. Hafizović”.

Svečano otvaranja Nakšibendijske tekije “Šejh h. Mehmed ef. Hafizović” u Kraljevićima je održano u subotu 9. juna 2007. Na ovoj svečanosti prigodnu besjedu je održao šejh tekije Nijaz ef. Džindo.

Nakon toga je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, Nurija ef. Čikarić govorio o Mehmed ef. i njegovom liku. Sekretar tarikatskog centra Sead  Halilagić govotio je o tekiji i njenom značaju kod duhovne izgradnje čovjeka. Izaslanik Muftije tuzlanskog mr. Sead ef. Seljubac je dao niz savjeta i uputa u smjeru građenja ukupne ličnisti muslimana i potrebnih institucija za ostvarivanje ovog cilja. Izaslanik reisu-l-uleme Ismail ef. Smajlović, vojni muftija, je prisutnima prenio iskrene selame Reis-ul-uleme dr Mustafe ef. Cerić i čestitao im na uloženom trudu u širenju istine duž Drine. U daljem izlaganju se moglo čuti koliki je značaj u očuvanju islama imao zikir i tekija u vrijeme komunističkog sistema.   

Nakon obraćanja spomen ploču sa natpisom je otkrio h. Abdurahman Redžić, a tekiju otvorio h. Abdulah Delić. Ismail ef. Smajlović je proglasio tekiju  vlasništvom Islamske zajednice. Nakon podne namaza u novootvorenoj tekiji je proučen prigodan mevludski program.

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062