Najmlađi džemat na području Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, Žuje-Šarci je dobio munaru. Nad dolinom Sapne će ako Bog da dominirati lijepa munara, svijetliti kandilji i odjekivati poziv ezana na namaz.

Skromna svečanost u povodu postavljanja alema na munari je upriličena u petak 19. džumade-l-uhra 1430 h.g. ili 12. juna 2009. godine. Džematlije ovog džemata  sa radošću su označili ovaj dan kao dan rađanja džemata. Zasluga za ovu posebnu radost pripada Hadžić Aliji, koji potiče sa područja Kalesije, ali odvoji od sebe sredstva da se izgradi ova prelijepa munara. Vakif Alija darova džematu munaru, a mi molimo Allaha da Aliji daruje svoju nagradu.

Svečanosti su prisustvovali imami medžlisa Zvornik koji učenjem Kur'ana, dove i tekbira propratiše podizanje alema na vrh munare. Gostima je dobrodošlicu poželio  imam džemata Idriz ef. Osmanović, ašere proučio Ahmed ef. Memić, a dovu Islam ef. Mehmedović.  Podizanja alema na vrh vitke munare je zasluženo pripao vakifu Aliji.

Ispred Medžlisa skupu se obrato predsjednik Mustafa Muharemović, koji čestita džematlijama radost, a vakifu Aliji se zahvali na njegovoj donaciji.

Uporedo sa gradnjom munare u izgradnji je i mektebska učionica po standardima Rijaseta Islamske zajednice. Uskoro će ako Bog da i ovaj džamat imati svu potrebnu infrastrukturu za normalno odvijanje vjerskog života.

 

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062