U utorak 7. Jula 2009. godine od u sali medžlisa održana je dvadesetprva redovna sjednica Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Zvornik. Ašere je proučio Zijad ef. Hasanović, a sjednicu otvorio predsjednik Mustafa Muharemović. Na sjednici je razmatrano ukupno deset tačaka dnevnog reda.

Izbršni odbor je usvojio zapisnik sa Dvadesete  redovne sjednice i konstatovao da su svi zaključci provedeni po planu. Doneseni su zaključci po pitanju funkcionisanja džemata Glodi u narednom periodu, te imenovana komisija zadužena za provođenje zaključaka. Jednoglasno je usvojen i izvještaj o završetku mektebske godine. Zključeno je da se uputi pisani ukor onima koji nisu ispunili obaveze u prethodnoj mektebskoj godini, te da se za narednu zimu poboljšaju uslovi u mektebima kako bi nastava bila redovno izvođena u optimalnim uslovima. Razmatrano je i pitanje završetka radova na zgradi medžlisa, te obaveze izvođača i investitora.

Na sjednici je jednoglasno usvojen izvještaj o manifestaciji Kaimijini dani 2009. i konstatovano da je finasijska konstrukcija zaokružena, a bit će realizovana po uplati sredstava od strane sponzora i donatora.

Rzmatrano je i pitanje priprema za predstojeći ramazan i zaključeno da se održi predramazanska akademija na platou ispred škole u Sapni, te da se izvrši prijava potreba teravih-imama do 5. avgusta tekuće godine. Tkođe je planirano štampanje ramazanske vaktije i pozvani donatori da se prijave za podršku njenom štampanju.

Razmatrani su zahjevi džemata i džematlija, doneseni zaključci  i zaduženi članovi Izvršnog odbora za njihovo provođenje.

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062