U utorak 24. novembra 2009. godine održana je dvadeset četvrta redovna sjednica Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Zvornik. Na sjednici je razmatrano deset tačaka dnevnog reda i doneseni zaključci po svim pitanjima.


Usvojen je zapisnik sa dvadeset treće sjenice i konstatovano da su zaključci provedeni. Izvršnio odbor je razmatrao nacrt Pravilnika o upravljanju, uređivanju i održavanju mezarja. Zaključeno je da se o nacrtu pravilnika provede javna rasprava na zajedničkom sastanku imama i predsjednika džematskih odbora nakon kojeg će biti pripremljen prijedlog za narednu sjednicu Izvršnog odbora.

Po pitanju reforme mektebske nastave Izvršni odbor je saglasan da se krene u taj proces, te da se kontinuirano radi na uvjetima za kvalitetne promjene. Izvršni odbor je zaključio da prikupljanje i prevoz kurbanskih koža preuzme Mehmedović Mehdin sa kojim će biti potpisan ugovor.

alt

Data je saglasnost na za prelazak imama Mujanović Abdulaha u džemat Gornje Križeviće, tek nakon što se ispune svi potrebni uvjeti. Izvršni odbor je zaključio oglas za dodjelu stipendija studentima Fakulteta islamskih nauka i donio zaključak da se stipendije dodjele Salihović Semiru iz Nezuka i Čikarić Mirsadu iz Kozluka.

Redovni decembarski sastanak imama i mutevelija bit će održan u srijedu 16. decembra 2009. godine u 9 sati, a predložen je i dnevni red ovog radnog sastanka. Izvršni odbor je imenovao komisije za pripremu godišnjih izvještaja o radu u svim segmentima djelovanja.

Razmatrani su zahtjevi opštine Zvornik i udruženja žena iz Zvornika, te su na oba zhtjeva date saglasnosti.

alt

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062