Obilježavanje osamnaestogodišnjce „Dana otpora“ održano je u četvrtak 08. aprila 2010. godine na Kula Gradu kod Zvornika. Organizator Organizacija demobilisanih boraca opštine Zvornik je priredila skup učesnika otpora demobilisanih boraca i drugih koje je zanimao ovaj skup.


Obilježavanje je počelo učenjem tevhida bosanskim šehidima u Kula Gradu. Techid su predvodili imam Kula Grada Amar ef. Gazibegović i glavni imam Medžlisa Nurija ef. Čikarić uz prisustvo drugih imama.

alt

Nakon toga je u tvrđavi održan čas historije. O historijatu Zvornika je govorio Mustafa Muharemović. Naveo je historijske podatke o ulozi grada Zvornika u prošlost za odbranu bosanske granice. Nakon toga je komadant odbrane Kula Grada Samir Ništović prisutne upoznao o uslovima gdje je 150 slabo naoružanih mještana Kula Grada i drugih odolijevalo dobro naoružanoj sili u aprilu 1992. godine.

Nakon historijskih prisjećanja uslijedila je tribina. Na tribini je učenica Amela Ibrahimović pročitala svoj tekst o ovom datumu.

Potom su riječi podrške dali Edin Ramić, član Vijeća naroda RS-a i Muharem Murselović narodni poslanik u Narodnoj skupštini RS-a.

alt

Muhamed Čikarić jedan od podrinjskih komandanata iznio je podatke o učešću zvorničkih boraca u jedinicama Armije BiH. Predstavnik Demobilisanih boraca Srebrenice prenio je pozdrave srebreničkih boraca i predložio da se naredne godine održai regionalni skup boraca Podrinja.

Predsjednik Organizacije demobilisanih boraca opštine Zvornik Rahman Nukić je dodijelio plakete jednom broju porodica boraca koji su zadužili svoju domovinu, a nisu dobili ratna odlikovanja.

Na kraju se predsjednik ODB-a Zvornik zahvalio suborcima i gostima na prisustvu današnjem skupu.

alt

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062