Novoizašla knjiga Mirzeta Mustafića “Oprosti mi” promovisana je u ponedjeljak 3. januara 2010. u Zvorniku.  Interesovanje za promociju i knjigu je bilo veliko, jer je sala medžlisa Islamske zajednice Zvornik bila puna ljubitelja lijepe riječi.Knjiga koja govori o minulim događajima i zanimljivostima iz Zvornika i s nestrpljenjem je dočekana u gradu o kojem govori.  O velikom uloženom naporu autora da se od zaborava sačuva ono što je stalo između korica ove knjige govorili su večerašnji promotori.

alt

U ime domaćina zahvalnost prisutnim i promotorima uputio je Mustafa Muharemović.  Moderatorica promocije bila je Maja Stepanović, nastavnik jezika u OŠ “Sveti Sava” u Zvorniku. Prvi promoter je bio Sead Hambiralović, koji je govorio o svojim sjećanjima na događaje u Zvorniu, te raseljenim zvorničanima. Osvrnuvši se na knjigu naglasio je da je Mirzet Mustafić “ukoričio emocije svog života u Zvorniku.”

alt

Maja Stepanović je nadahnuto i emotivno recitovala  svoju pjesmu “Drino vodo” što je bio uvod za obraćanje autora. Gospodin Mustafić je vezao nastanak knjige za radio emisiju “Vremeplov”, koju je vodio na Radio Zvorniku . Knjiga koja je kolaž različitih žanrova govori o događajima u zvorničkoj čaršiji u minulim vremenima. Naglasio je da je koristio i  tekstove drugih autora koji su bili na duhu ideje ove knjige.

Na kraju su Nedžmija Pavlović i Maja Stepanović čitale tekstove iz  knjige, a odnose se na šale, priče o starom Zvorniku, vašeru, anegdotama, šalama iz školskih dana, nadimcima i svemu onom što je zvorničku čaršiju činilo prepoznatljivom.

alt

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062