Šejh Hasan Kaimija bio je pripadnik Kadirijskog tarikata, a svojom sufijskom poezijom ostavio je duboki trag u derviškim krugovima. Manifestacija Dani Hasana Kaimije njeguju i ovu tradiciju iz njegovog života. Redovito se za Kaimijinih dana održava večer zikra.Tako je bilo i ove godine. Sufije iz svih krajeva Bosne i Hercegovine pohodiše Kula Grad gdje se nalazi turbe ovog sufijskog velikana. Okupljene sufije su najprije zijaretili šehovo turbe. Nakon akšam-namaza uslijedio je medžlisi zikr, a predvodio ga je šejh Nijaz Džindo. Ovogodišnje okupljanje je bilo najbrojnije do sada, tako da je džamija u Kula Gradu bila puna ašika.

alt

Vazu-nasihatom se pred jaciju obratio šejh Sead Halilagić, sekretar Tarikatskog centra u Sarajevu. Njegova besjeda je bila upućena na ljubav čovjeka prema svome Godspodaru, putevima spoznaje, spoznaje u srcu koje je centar i riznica spoznaje. Sve je bilo protkano duhovnim putevima kojima je hodio na putu spoznaje šejh Hasan Kaimija.

alt

Nakon jacije-namza prisutnima se kratko obratio šejh Sejid ef. Đozić uputama koje su se odnosile na mjesec Redžeb, nakon čega je uslijedio kijam zikrs. Spominjanje Allaha dž. š.  na Kula-Gradu trajalo je duboko u noć.

Kula Grad 11. juni 2011.

alt

Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062