Već tradicionalno obilježavanje zločina nad Bošnjacima Drinjače okupilo je stanovnike ovog naselja razasute širom svijeta. Dvadest godina nakon užasa koji su preživjeli ponovo se okupiše u svojoj Drinjači i pred domom kulture.

Okupljanje je bilo pred džamijom, a potom organizirano autobusom i osobnim vozilima uputiše se članovi porodica na mjesto gdje su zadnji put vidjeli svoje najmilije. Pred dom kulture u ovom mjestu. Duga kolona je dostojanstveno pristupila mjestu zločina, proučila fatihu i položila cvijeće, za svaku žrtvu po jedan karanfil.

alt

alt

Tokom posjete vide se suze majki za svojim sinovima, sestara za svojom braćom, djece za svojim roditeljima. Kratko podsjećanje na događaje od prije dvadeset godina na ovom mjestu, pred domom k,ulture, koji danas izgleda tužno i napušteno, kao da žali za svojim nekadašnjim posjetiocima. Nakon kratkog zadržavanja kolona se dostojanstveno vratila pred džamiju.

alt

U džamiji je proučen tevhid šehidima ovog naselja. Na kraju programa nadahnut govor je održao mjesni imam Nermin ef., podsjećajući na našu odgovornost i emanet prema šehidima. Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zvornik Nurija ef. Čikarić je pozvao da se održi ljubav prema onima zbog kojih je održan današnji skup. Danas su drinjačani, kao i prethodnih godina osvjetlali obraz i dostojanstveno se prisjetili nevinih žrtava iz ovog džemata.

alt

Drinjača 26. maj 2012.Islamski centar

  Objekat centra  ima tri etaže. Suteren je ukupne površne 119,37 kvadrata, prizemlje 122,88 kvadrata i sprat 146,41 kvadrat. 

MEDŽLIS IZ ZVORNIK

U Zvorniku: U Sapni:
ul. Svetog Save 55
75400 Zvornik
tel: + 387 56 214 340
206. viteške brigade bb
75411 Sapna
+ 387 35 597 062